0592 - 40 99 05  info@drenthetours.nl

Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië

Evenement
Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië
Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië
Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië
Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië
Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië
Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië
Reisomschrijving

Schoolreis naar het Reuzengebergte en Praag met programma van 6 dagen voor middelbare scholen.

Het Reuzengebergte in Noord Tsjechië combineren met Praag is een aantrekkelijk programma voor scholen. In het Reuzengebergte ligt de hoogste berg van Tsjechië, de Snezka (1.603 m) en klaar voor een beklimming. Het Reuzengebergte heeft een prachtig landschap en is ideaal voor outdoor activiteiten als mountainbiken, boomparcours, klimmen en wintersporten. Niet ver van het Reuzengebergte ligt het beroemde nationaal park Adrspach met zijn unieke zandrotsen tot 70 m hoog. Tsjechië is vol met kastelen en ook in het Reuzengebergte zijn kastelen te bezichtigen. Een bezoek aan de gouden stad Praag maakt het programma compleet.

Extra informatie

Accommodatie
De overnachting in het Reuzengebergte is in een aantrekkelijke groepsaccommodatie in de omgeving van de stad Trutnov. In Praag kun je overnachten in een hostel. Vanuit het hostel kun je via de metro en tram eenvoudig naar het centrum van Praag reizen.

Prijs
De prijs is op aanvraag. De definitieve prijs per leerling wordt altijd bepaald in overleg met de school. Het programma en de lengte van de reis kan worden aangepast aan de wensen van de school. Een schoolreis is maatwerk!

In de offerte werken wij onder andere uit:
. het busvervoer per luxe touringcar van Nederland naar het Reuzengebergte Praag, Tsjechië;
. busvervoer in Tsjechië;
. de overnachtingen in de groepsaccommodatie in het Reuzengebergte en (optioneel) Praag;
. de maaltijden;
. de activiteiten en excursies;
. de reis- en verblijfkosten voor 1 schoolbegeleider op 10 leerlingen;
. 1 leerling gratis bij groepen van meer dan 25 personen.

JennTravels kan ook de reisverzekering (inclusief dekking voor bijzondere sporten) voor de schoolgroep verzorgen.

Activiteiten en excursies
Graag helpen wij met het organiseren van een aantrekkelijk- en betaalbaar programma tijdens de schoolreis naar het Reuzengebergte en Praag. Zowel in het Reuzengebergte als in Praag en omgeving zijn aantrekkelijke activiteiten en excursies mogelijk voor leerlingen en docenten:

Reuzengebergte

Outdoor activiteiten:
Mountainbiken door het heuvelachtige terrein en fraaie natuur van het Reuzengebergte. Duur: 2-3 uren. Begeleiding door ervaren outdoorgidsen. Gebruik van mountainbike en helm.

Boomparcours
Verken jouw vaardigheden op de touwen in de loofbossen van het Reuzengebergte. Hoog en laag boomparcours bieden uitdaging en plezier. Duur: 2-3 uur. Je krijgt een klimgordel en helm en wordt begeleid door deskundige instructeurs.

Klimmen
Rotsen zijn er ook volop in het Reuzengebergte. Zeer uniek is het klimmen in het Nationaal Park Adrspach. Hier vind je bijzondere pilaarachtige rotsen tot 70 meter hoog waar klimroutes zijn uitgezet voor beginners en gevorderde klimmers. Ervaren instructeurs wijzen je de routes naar boven en het is een kick als je boven bent en abseilend naar beneden zoeft.

Rodelbaan
Deze activiteit is goed te combineren met de hike naar Snezka. Met een soort wagentje gaat ieder voor zich over de baan. De snelheid is aan ye passen doormiddel van een handrem. Het tempo bepaal je dus zelf. De activiteit voor leerlingen met een beetje spanning.

Praag

De Burcht
De Praagse burcht is een zeer groot complex van paleizen en kerken. Verspreid over acht hectare is het de grootste burcht ter wereld en de eerste vestiging werd in 880 gebouwd. De kathedraal mag je niet missen en het Gouden Straatje is een aanrader. Hier werkten de goudsmeden vroeger en de huisjes zijn zo klein dat de meeste mensen er tegenwoordig niet meer in kunnen staan. Een tentoonstelling over de geschiedenis van de Praagse burcht is in het koninklijk Paleis te zien. En natuurlijk zijn de prachtige tuinen te bezichtigen.

De Karelsbrug
Een bezienswaardigheid in de stad die zeker niet gemist mag worden. De 500 meter lange brug dankt zijn naam aan keizer Karel IV. Hij legde zelf de eerste steen in 1357. Mooi om te zien is dat de brug een beetje S-vormig loopt, de berekening was niet helemaal juist. Het oudste beeld op de brug is in 1667 geplaatst: het beeld van de Kruising van Christus. De brug is alleen toegankelijk te voet, hierdoor heerst er een gezellige drukte met o.a. toeristen, artiesten en kunstenaars.

Petrínpark en uitkijktoren
Deze uitkijktoren is een replica van de Eiffeltoren en gebouwd in 1891. De uitkijktoren is net zo hoog als de Eiffeltoren, alleen het bouwwerk is veel kleiner, omdat de toren op een heuvel staat van 250 meter hoog. Er is geen lift naar de top, wel een trap met 299 traptreden. Het uitzicht over Praag is zeker de moeite waard.

Programma

Het programma voor deze schoolreis is vrij in te vullen en graag helpen wij de reis zo compleet mogelijk te maken.
Voorbeeld van een programma voor 6 dagen met vertrek op maandag (5 dagen is ook mogelijk):

Maandag
Overdag busreis van Nederland naar de groepsaccommodatie in het Reuzengebergte, Tsjechië. Diner en overnachting.

Dinsdag
Ontbijt. In de ochtend een bezoek aan het kasteel Kuks vlakbij de plaats Dvur Kralove. In de middag beginnen aan de hike naar de hoogste berg van Tsjechië, de Snezka op 1.602 meter. Na de hike is het mogelijk om een rit te maken op de rodelbaan te gaan. Met hoge snelheid de berg afroetsen is een heerlijk gevoel; er zit een rem op de "rodelslee", dus je bepaalt zelf de snelheid. Terug naar de groepsaccommodatie voor diner en overnachting.

Woensdag
Ontbijt. Met een lokale trein naar één van de highlights van Tsjechië, het nationaal park Adrspach met de wereldberoemde zandsteenrotsen, gevormd onder invloed van weersomstandigheden en met een eigen uniek microklimaat. Sinds 1933 valt Adrspach onder natuurbescherming vanwege de zeldzame flora en fauna. Voor het diner gaan jullie terug naar de groepsaccommodatie voor diner en overnachting.

Donderdag
Ontbijt. Mountainbike tocht van een halve dag in de omgeving.
's Middags avontuurlijke outdoor in een professioneel boomparcours in het Reuzengebergte. Diner en overnachting in de accommodatie.

Vrijdag
Met de bus naar de gouden stad Praag (150 km). Rondleiding door het centrum van de stad met een gids. Leerlingen kunnen ook zelf culturele opdrachten doen in Praag (kan JennTravels gratis aanbieden op aanvraag). Vertrek met de bus naar Nederland om 21.00 uur.

Zaterdag
Aankomst zaterdagochtend in Nederland om +/- 10.00 uur.

De mogelijkheid bestaat ook om de terugreis overdag te rijden of om op dag 5 in de ochtend aan te komen.

Identificatie

Paspoort/ID nummer en naam


PDF

Bekijk pdf

Boeken Offerte aanvragen Vertrekdata Foto's
Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië
Extra foto's
  • Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië
  • Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië
  • Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië
Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië Schoolreis naar Praag en Reuzengebergte, Tsjechië Schoolreis naar het Reuzengebergte en Praag met programma van 6 dagen voor middelbare scholen. Het Reuzengebergte in Noord Tsjechië combineren met Praag is een aantrekkelijk programma voor scholen. In het Reuzengebergte ligt de hoogste berg van Tsjechië, de Snezka (1.603 m) en klaar voor een beklimming. Het Reuzengebergte heeft een prachtig landschap en is ideaal voor outdoor activiteiten als mountainbiken, boomparcours, klimmen en wintersporten. Niet ver van het Reuzengebergte ligt het beroemde nationaal park Adrspach met zijn unieke zandrotsen tot 70 m hoog. Tsjechië is vol met kastelen en ook in het Reuzengebergte zijn kastelen te bezichtigen. Een bezoek aan de gouden stad Praag maakt het programma compleet. TRP8314 0.00 Condition: New In stock! Order now!
Boeken

Waarom Drenthe Tours?

  • Veilige en schone touringcars
  • Ruim 20 jaar ervaring in busreizen
  • Vriendelijke en optimale service
  • Comfortabel op reis
  • Altijd voordelige prijzen

Hulp nodig bij het boeken?

Wij helpen u graag verder

Onze partners
FC Groningen Logo FC Emmen Logo Slangen Reizen Abiant Lycurgus Bolderman Reizen Tirol Reizen De Oringer Marke Huismanski
Ontwikkeld door Dotsimpel