0592 - 40 99 05  info@drenthetours.nl

8-daagse Beierse Woud 11 Juli

NieuwEvenement Reisomschrijving

In het landschap tussen de Donau, het Boheemse Woud en de grens met Oostenrijk ligt het Beierse Woud. Het was het eerste nationale park dat in Duitsland werd opgericht. De bergtoppen die grenzen aan Oostenrijk bereiken wel een hoogte van 1400 meter met als hoogtepunt Große Arber. Wie de ongerepte natuur in het “Nationalpark Bayerischer Wald” beleeft, met rotsen en veengebieden, bergbeekjes, lynxen, wolven en beren, begrijpt dat hij in het “woud der wouden” is . . .

Hotel Hohenauerhof*** is centraal gelegen op het idyllische marktplein van Hohenau. Vanuit het hotel heeft u een mooi panorama over het zuiden. Het wordt al sinds decennia gerund door de familie Hobelsberger en zij zullen u met een warm onthaal ontvangen! Het hotel is van alle gemakken voorzien, zo vindt u er een receptie, sfeervol ingericht restaurant met Bayerische specialiteiten, een wellnessgedeelte met sauna en verwarmd binnenzwembad en lift. De ruime kamers zijn modern ingericht en voorzien van badkamer met bad of douche en toilet, tv en telefoon. Er is een lift aanwezig.

Extra informatie

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Inclusief

Genieten in Hotel Hohenauerhof:
7 x logies met uitgebreid ontbijt van buffet
7 x avonden een heerlijk 4-gangen keuze diner

Onze busreizen zijn compleet en comfortabel! Dit betekent dat u reist per Comfort Class bus (met meer beenruimte), het ontbijt en diner inbegrepen zijn en veelal ook uw excursieprogramma inclusief is. Kortom, alles is tot in de puntjes geregeld! U hoeft alleen nog maar te genieten.

Exclusief

Exclusief:
• 1-persoonskamer toeslag € 12,- per nacht.
• reserveringskosten € 2,00 per boeking
• toeristenbelasting € 1,60 per persoon per nacht

Programma

Dag 1
Vanaf het Noorden van Nederland gaan we op weg naar het Beierse Woud. We kiezen voor de snelste route naar het Beierse Wpid, waar we aan het begin van de avond arriveren in het hotel. U wordt gastvrij ontvangen met een welkomstdrankje.

Dag 2
We bevinden ons dicht bij de Tsjechische grens, dus maken we een uitstapje naar de ‘Parel van de Bohemen’, Cesky Krumlov. Dit stadje ligt prachtig aan de rivier de Vltava en staat al ruim 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij de aanblik van het centrum met zijn rode daken en het imposante kasteel van de familie Rosenberg begrijpt u waarom.

Dag 3
Via Zwiesel rijden we naar het schilderachtige Bodenmais, ook wel het 'Mekka van het glastoerisme' genoemd. Sinds eeuwen zijn er glasblazerijen in deze stad te vinden. We brengen een bezoek aan een glaswerkplaats waar u glasblazers en -graveurs aan het werk kunt zien. Rond het middaguur zijn we terug in het hotel, waar de lunch voor ons klaar staat. De middag is ter vrije besteding.

Dag 4
Vandaag heeft u een vrije dag. Voor de liefhebbers wordt er een excursie georganiseerd naar Regensburg, een van de oudste steden van Duitsland. Boven de rode daken en pastelkleurige huizen van de stad toornt trots de Dom St. Peter uit. Een kijkje in deze dom is zeker de moeite waard, evenals de Porta Praetoria en Steinere Brücke. Vakantie betekent natuurlijk ook ontspannen en bourgondisch genieten. Dat kan in de oude stadswijk met zijn sfeervolle winkelstraatjes en restaurants en cafés met sfeervol aangeklede binnenplaatsen. Na ons bezoek aan Regensburg nemen we nog een kijkje bij de tempel Walhalla, gelegen honderden meters boven de Donau. Zoals u begrijpt zorgt deze ligging voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dag 5
Deze innemende barokstad Passau met verrassende steegjes, straten, pleinen en terrassen ligt aan maar liefst 3 rivieren: de Donau, de llz en de Inn. In de oude binnenstad staat de kathedraal die deels in barokstijl is opgetrokken. Deze beroemde Dom herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Leuk om te bezoeken zijn ook het raadhuis en de twee burchten, Oberhaus en Niederhaus. De historie komt u in Passau op alle hoeken tegen. En bent u moe van het rondslenteren? Geen probleem. Er zijn genoeg leuke en gezellige terrasjes om even bij te komen en te genieten van de lokale heerlijkheden! Liefhebbers kunnen vanuit Passau een boottocht over de Donau maken (niet inbegrepen).

Dag 6
We gaan vandaag de stad Salzburg bezoeken. Salzburg staat voor barok en muziek en is beroemd als geboortestad van Mozart. Vorsten-aardbisschoppen hadden er hun macht en lieten prachtige bouwwerken realiseren om dit tot uiting te brengen. De rijkdom van de machthebbers van weleer is goed te zien in de materialen die gebruikt zijn voor de bouw van de mooie kerken en paleizen. De historische binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en vertegenwoordigd prachtige gebouwen als de dom en de vesting Hohensalzburg. Salzburg is de vierde stad van Oostenrijk en qua oppervlak relatief klein. Daarom is het ook zo bijzonder dat er zoveel pracht en praal te zien is in een betrekkelijk kleine stad als Salzburg met nog geen 150.000 inwoners.

Dag 7
Na het ontbijt vertrekken wij weer naar Nederland.

Identificatie

Paspoort/ID nummer en naam


Boeken


+ reserveringskosten (per boeking): € 2,-

Vertrekdata
Vertrek
  Assen NS station
  Groningen NS Station
Foto's
8-daagse Beierse Woud 11 Juli
Extra foto's
 • 8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
 • 8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
 • 8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
 • 8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
 • 8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
 • 8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
 • 8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
8-daagse Beierse Woud 11-18 Juli
8-daagse Beierse Woud 11 Juli 8-daagse Beierse Woud 11 Juli In het landschap tussen de Donau, het Boheemse Woud en de grens met Oostenrijk ligt het Beierse Woud. Het was het eerste nationale park dat in Duitsland werd opgericht. De bergtoppen die grenzen aan Oostenrijk bereiken wel een hoogte van 1400 meter met als hoogtepunt Große Arber. Wie de ongerepte natuur in het “Nationalpark Bayerischer Wald” beleeft, met rotsen en veengebieden, bergbeekjes, lynxen, wolven en beren, begrijpt dat hij in het “woud der wouden” is . . . Hotel Hohenauerhof*** is centraal gelegen op het idyllische marktplein van Hohenau. Vanuit het hotel heeft u een mooi panorama over het zuiden. Het wordt al sinds decennia gerund door de familie Hobelsberger en zij zullen u met een warm onthaal ontvangen! Het hotel is van alle gemakken voorzien, zo vindt u er een receptie, sfeervol ingericht restaurant met Bayerische specialiteiten, een wellnessgedeelte met sauna en verwarmd binnenzwembad en lift. De ruime kamers zijn modern ingericht en voorzien van badkamer met bad of douche en toilet, tv en telefoon. Er is een lift aanwezig. vak6 0.00 Condition: New In stock! Order now!
Boeken

Waarom Drenthe Tours?

 • Veilige en schone touringcars
 • Ruim 20 jaar ervaring in busreizen
 • Vriendelijke en optimale service
 • Comfortabel op reis
 • Altijd voordelige prijzen
Onze partners
FC Groningen Logo FC Emmen Logo Slangen Reizen Abiant Lycurgus Bolderman Reizen Tirol Reizen De Oringer Marke
Ontwikkeld door Dotsimpel