0592 - 40 99 05  info@drenthetours.nl

10-daagse Toscanereis 18 september

NieuwEvenement Reisomschrijving

Bij Toscane denk je aan mediterrane sferen, prachtige uitzichten op oude stadjes en aan lekker eten. We lopen één van de mooiste trajecten van de Via Francigena, de middeleeuwse weg die Canterbury met Rome verbindt. Geen route in Europa was zo belangrijk voor de handel en voor de uitwisseling van kunst en cultuur.

Extra informatie

****Grand Hotel du Park et Regina, Montecatini Terme
Het hotel is rustig gelegen op loopafstand van het centrum van Montecatini Terme. Het beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar met terras en zwembad met ligstoelen. De kamers beschikken allen over een badkamer met douche en toilet, telefoon en televisie.

Inclusief

Inclusief:
2 x overnachtingen in Zuid-Duitsland
7 x overnachtingen in het 4-sterren Grand Hotel du Park et Regina
Dagelijks een goed verzorgd ontbijtbuffet en een 3-gangen diner
1 x per week Toscaans diner met muziek
Wifi in het Grand Hotel du Park et Regina gratis (in de openbare ruimtes)
Genoemde excursies, exclusief entreegelden (behalve de excursies genoemd in het Pluspakket)
Luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider.
Goed verzorgd afscheidsbuffet in Nederland Tol- en parkeergelden
Toeristenbelasting

Voor deze 10-daagse excursiereis Toscane hebben wij voor u een speciaal Pluspakket samengesteld, voor de prijs van slechts € 39,- p.p.

Dagtocht Elba, inclusief gids Ferry-overtocht Elba v.v.
U dient dit pakket bij boeking te reserveren! (Niet verplicht)

Exclusief

Persoonlijke uitgaven.
Annulering en reisverzekering.
Toeslag éénpersoonskamer € 195,-

Programma

Maandag: Nederland - Zuid Duitsland
Na de overstap op ons centrale overstappunt, waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden, zal de excursiereis beginnen. We rijden naar Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten.

Dinsdag: Zuid-Duitsland- Montecatini Terme
Via Oostenrijk rijden we naar Italië. Tegen de avond komen we aan in Montecatini Terme, één van de meest chique kuuroorden van Italië, waar we 7 nachten zullen verblijven.

Woensdag: Siena en San Gimignano
Vandaag meteen al een schitterende dagtocht. Na het ontbijt rijden we naar Siena, gelegen op drie heuvels. Siena was in de Middeleeuwen de grote tegenhanger van de stad Florence. Het is een schitterende middeleeuwse stad die een veel intiemere uitstraling heeft dan Florence. Het hart van de stad ligt op en rond het Piazza del Campo. Aan de noordzijde van het plein ligt de schilderachtige Fonte Gaia. Schitterende reliëfs sieren deze fontein. De prachtige kathedraal, cafés, restaurants en paleizen geven het plein een pittoreske aanblik. U heeft voldoende tijd om Siena te verkennen. Aansluitend gaan we naar San Gimignano, gelegen tussen Florence en Siena. Dit is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse plaatsen uit deze regio. Het schilderachtige plaatsje wordt gedomineerd door veertien vierkante woontorens die boven de stad uittorenen. Veel bezienswaardigheden liggen vlakbij of aan het Piazza della Cisterna. In het Museo Civico kan men talloze fresco’s zien die de geschiedenis van de stad uitbeelden.

Donderdag: Vrije dag
Vanmorgen kunt u in Montecatini Terme de weekmarkt bezoeken. Verder kunt u de dag naar eigen wens in vullen. Ga bijvoorbeeld met het kabeltreintje naar het prachtig gelegen Montecatini Alto en geniet daar van het prachtige uitzicht of van een drankje op één van de talrijke terrasjes.

Vrijdag: Vrije dag of Elba (zie Pluspakket)
We maken een excursie naar het eiland Elba, waarnaar Napoleon ooit is verbannen. Een paradijselijk eiland met een weelderige plantengroei van palmen, eucalyptussen, ceders, magnolia’s en vooral druiven en olijven.

Zaterdag: Florence
We maken vandaag uitgebreid kennis met de kunststad Florence en voert uw reisleider u langs de stille getuigen uit het verleden. Allereerst rijdt u naar het strategische punt: het Piazzale Michelangelo, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad. Aansluitend wandelt u mee door het historische centrum, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bewonderen, zoals de Dom met de enorme koepel, het Baptisterium met z’n schitterende mozaïken, Piazza della Signoria en Ponte Vecchio, de oudste brug over de Arno. ‘s Middags heeft u de gelegenheid om Florence op eigen gelegenheid te verkennen.

Zondag: Carrara
Vanmorgen kunt u in Montecatini een kerkdienst bijwonen. Van­middag gaan we naar de wereld van het marmer. We rijden naar de plaats Carrara, wereldberoemd om haar marmergroeves. Het Carrara-marmer is één van de mooiste en beste marmersoorten van de wereld. In veel van de Italiaanse monumenten is dit marmer dan ook verwerkt. In Carrara heeft u de mogelijkheid om een bijzonder souvenir van marmer te kopen.

Maandag: Pisa en Lucca
We rijden eerst naar Pisa, waar meer is te zien dan de beroemde scheve toren. U stapt vlakbij het Veld der Wonderen uit de bus om de verschillende monu­menten op het Campo te bekijken. Zodra u het poortje door bent, zult u versteld staan van de bouwwerken van schitterend Carrara-marmer, werkelijk een oogverblindend schouwspel. Na dit bezoek vertrekken we naar het dromerig stadje Lucca, dat bekend staat om haar prachtige Romaanse kerken. Lucca behoort, met Florence en Siena, tot de mooiste steden van Toscane. Het rechthoekige aanzien van de historische binnenstad verraadt het Romeinse verleden van de stad, die gesticht is in het jaar 180 v. Chr. Een wandeling door het autenthieke Middeleeuwse centrum en over de 17e-eeuwse stadswallen die Lucca omringen, is zeker aan te bevelen.

Dinsdag: Montecatini Terme - Zuid-Duitsland
Helaas moeten we Toscane vandaag weer verlaten. We rijden naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Woensdag: Zuid-Duitsland - Nederland
We gaan terug naar Nederland, waar u op ons centrale overstappunt ter afsluiting van deze indrukwekkende excursiereis een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot keert u via één van onze servicelijnen huiswaarts.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

Identificatie

Paspoort/ID nummer en naam


Boeken


+ reserveringskosten (per boeking): € 2,-

Vertrekdata
Vertrek
  Assen Hotel vd Valk
  Borger Bushalte Q liner
  Emmen Hamshire Hotel
  Groningen NS Station
  Groningen Transferium Hoogkerk
  Hoogezand Postkantoor Kerkstraat
  Oude Pekela Restaurant Pekelahof
  Stadskanaal Leenbakker
  Veendam Salwaplein
  Winschoten NS Station
Foto's
10-daagse Toscanereis 18 september
Extra foto's
  • 12-daagse Wandelreis Toscane 2 - 12 April
  • 12-daagse Wandelreis Toscane 2 - 12 April
  • 12-daagse Wandelreis Toscane 2 - 12 April
12-daagse Wandelreis Toscane 2 - 12 April
12-daagse Wandelreis Toscane 2 - 12 April
12-daagse Wandelreis Toscane 2 - 12 April
12-daagse Wandelreis Toscane 2 - 12 April
10-daagse Toscanereis 18 september 10-daagse Toscanereis 18 september Bij Toscane denk je aan mediterrane sferen, prachtige uitzichten op oude stadjes en aan lekker eten. We lopen één van de mooiste trajecten van de Via Francigena, de middeleeuwse weg die Canterbury met Rome verbindt. Geen route in Europa was zo belangrijk voor de handel en voor de uitwisseling van kunst en cultuur. Tos17 0.00 Condition: New In stock! Order now!
Boeken

Waarom Drenthe Tours?

  • Veilige en schone touringcars
  • Ruim 20 jaar ervaring in busreizen
  • Vriendelijke en optimale service
  • Comfortabel op reis
  • Altijd voordelige prijzen
Onze partners
FC Groningen Logo FC Emmen Logo Slangen Reizen Abiant Lycurgus Bolderman Reizen Tirol Reizen De Oringer Marke
Ontwikkeld door Dotsimpel